10 saker som gör dig till en hederlig golfare

Att skaffa ett golfmedlemskap och spendera tid på golfbanor i Stockholm är ju ett suveränt sätt att lära sig att spela golf. Det finns dock golfspelare som har en tendens att förstöra stämningen för alla andra. Här följer tio saker du bör tänka på för att bli en bra golfspelare som inte sabbar för andra.

1. Behåll lugnet

Ibland är det svårt att inte skrika rakt ut eller kasta iväg klubban när det inte går som man förväntar sig. Men ha överseende för de andra spelarna på golfbanan och behåll ditt lugn för att undvika att förstöra de andra golfspelarnas koncentration genom att ta ut dina aggressioner. Andas lugnt och räkna från 1 till 10.

2. Lämna platsen oförstörd

Det är lätt hänt att en grästuva åker med när du svingar. Därför är det viktigt att du ser till att du alltid lämnar platsen fin och oförstörd efter dig, så att nästkommande spelare slipper bli besviken och inte behöver fixa gräsmattans slitage efter dig. Ingen vill spela på en golfbana som ser ut som en krigszon, att städa efter sig borde vara en utav de viktigaste anvisningarna som medföljer när man påbörjar sitt nya golfmedlemskap.

3. Klä dig propert

När du ska skaffa ett medlemskap hos en bra golflubb är också viktigt att klä sig formellt och propert när du ger dig ut på en golfrunda. Det finns mycket fina shorts, byxor, kjolar, T-shirt med mera att välja mellan. Genom att alla följer klädkoden blir atmosfären trevlig och exklusiv. Tänk på hur du klär dig när du besöker golfbanor stockholm eller andra orter.

4. Stäng av mobilen

Koncentrationen är maximal och sedan hör du det där störande ljudet av ringsignalen från en mobiltelefon när du precis är på väg att träffa golfbollen? Koncentrationen blir då som bortblåst och bollen far åt helt fel riktning och du får leta i evigheter innan du finner platsen där bollen landade. Det blir lättare om du sätter mobilen på ljudlöst. Detta är något du bör veta när du lär dig att spela golf.

5. Var inte långsammast på golfbanan

Golf är ingen sport där du ska stressa dig fram genom en runda. Att en runda kan ta flera timmar är inget annat än normalt. Men försök att inte vara en sköldpadda, ta hänsyn till de andra golfspelarna så att de inte behöver spendera halva sin golfrunda för att vänta på dig.

6. Respektera andras tid
Har du bokat tid att spela golf med en vän och du vet att hon/han är jätteexalterad för att spela på de bästa golfbanor stockholm. Ring inte och avboka i sista sekund det är viktigt att inte svika sina nära vänner och prioritera därför tiden på golfbanan som är avsatt för din vän.

7. Låt inte din golfbil vara i vägen för andra
Golfbilar har blivit nästan helt ovärderliga. Att transportera golfväskor och andra nödvändigheter kan vara slitsamt och därför är det alltid skönt att kunna använda golfbilen när det är möjligt. Tänk dock på att inte vara i vägen för andra och var försiktig när du kör så du inte kör på någon eller förstör golfbanan.

8. Hjälp andra

Om du kan bidra till att någon annans golfupplevelse blir bättre, varför inte göra det då? Det mest uppenbara är väl att hjälpa till att leta efter försvunna bollar eller ge tips på hur personen kan svinga för att lyckas ännu bättre. Regeln är att om du finns där för andra så finns andra där för dig.

9. Var en vän

Att respektera andra spelare är a och o. Om du ska skaffa ett medlemskap i en bra klubb vill du inte att det är en klubb där banan är överbefolkad. Försök att inte stå i vägen för andra spelare och spring inte fram och prata med dem när de just är på väg att svinga.

10. Lär dig de små sakerna
Det finns hur mycket som helst att förstå för att bli en bra golfspelare. En lista på tio punkter är knappast tillräckligt mycket för att lära ut all golfetikett. Men det är en början och när du väl är ute och spelar kommer du snabbt lära dig nya saker.

Ta nu med dig dessa tio punkter när det är dags för dig att ge dig ut på din nästa golfrunda. Var en spelare som respekterar golfen och de andra som spelar den. Både du och de andra kommer få en bättre golfrunda om ni håller er till sunt förnuft och en gnutta hyfs. Så fort du undrar hur du ska bete dig när du är alldeles röd av ilska efter att golfbollen landat hundratals meter från vart du hade planerat, läs första punkten och andas.

Tips på olika metoder för att köra professionell fotbollsträning på egen hand

491655581SJ00118_Real_Madri

Att hålla dig i trim vare sig du utövar sport på professionell nivå eller inte är viktigt för att kroppen ska orka med din vardag och hålla dig på gott humör. Träning är bevisat att vara en av de allra bästa mediciner när det gäller välmående och fördelen är att man själv kan bestämma vilken typ av träning man vill utföra. För den som utövar en speciell typ av idrott ingår allt som oftast olika träningsmoment. Fotbollsspelaren tränar till exempel inte bara straffar utan även mycket teknik och kondition. Om vi utgår från just fotbollsträning så är det dessutom ett mycket bra alternativ för den som vill ha egen träning men på professionell och avancerad nivå för bästa resultat. Det finns mängder av olika sätt att lägga upp fotbollsträningen på, både på egen hand och i grupp. Det handlar mest om vilka behov både laget och den enskilde spelaren har. Vanligtvis består fotbollsträning i grupp av olika delar där en stor del sker i mindre grupper av spelare för att varje enskild spelare ska få ägna tid åt framför allt sina svaga sidor (eftersom alla spelare har olika talanger). Det kan handla om styrketräning, framför allt i ben och bål, när det gäller fotboll som sport. Egen träning fotboll kan även vara effektivt för att förbättra sin kapacitet på olika delar. Vanlig gymträning är ett bra exempel. Ett tips är att skapa ett unikt träningsprogram som är anpassat efter dina behov och ditt syfte med fotbollsträningen. Det finns bland annat professionella program att hitta på internet.

Utför utomhusövningar för att komma i form inför den kommande säsongen. Det kan vara både ren konditionsträning och tekniska övningar framför mål eller med spot rebounder. Köp rebounder för professionell fotbollsträning eller som ett moment i träningens mer lekfulla del. Den kan med fördel tas med på matcher och användas under uppvärmning. Reboundern är enkel att använda och sätta upp och kan lätt bäras med i en smidig väska. En rebounder kan självklart även användas till egen träning hemma på gården eller på sportfältet. Den är perfekt att sätta upp ute på gräsmattan så att även barnen kan spela fotboll precis när de vill. Precis som fotbollsmål kan man köpa rebounders utifrån olika mått, beroende på vilket behov man har. De kan dessutom köpas specialanpassade för barn eller för högre mer avancerade nivåer. De flesta rebounders funkar bra för eget bruk. Handlar det om lagträning kan det vara bra att jämföra olika produkter. Det enda man bör checka innan köp är att nätet är av skapligt bra kvalitet så att bollstudsen tillbaka håller under en längre tid. Quickplays ecoach app erbjuder övningar med detaljerad video och den laddar man hem enkelt och dessutom gratis direkt till sin PC eller smartphone. Man väljer sedan nivå (beginner, player, PRO) på träningen och spelar (tränar) sedan utifrån coachingen man får via appen.

Som träningsredskap fotboll brukar många välja att använda sig av någon typ av fotbollsmål. Det kan vara mindre mål som används vid lekfulla spel eller större mer matchliknande mål till fasta situationsmoment som till exempel straffträning. Summa summarum är att vare sig det handlar om en enskild sportutövares träning eller en grupp av professionella fotbollsspelare är variation i träningen a och o. Olika delmoment ger en komplett träning där både kroppen och den mentala biten aktiveras.