10 saker som gör dig till en hederlig golfare

Att skaffa ett golfmedlemskap och spendera tid på golfbanor i Stockholm är ju ett suveränt sätt att lära sig att spela golf. Det finns dock golfspelare som har en tendens att förstöra stämningen för alla andra. Här följer tio saker du bör tänka på för att bli en bra golfspelare som inte sabbar för andra.

1. Behåll lugnet

Ibland är det svårt att inte skrika rakt ut eller kasta iväg klubban när det inte går som man förväntar sig. Men ha överseende för de andra spelarna på golfbanan och behåll ditt lugn för att undvika att förstöra de andra golfspelarnas koncentration genom att ta ut dina aggressioner. Andas lugnt och räkna från 1 till 10.

2. Lämna platsen oförstörd

Det är lätt hänt att en grästuva åker med när du svingar. Därför är det viktigt att du ser till att du alltid lämnar platsen fin och oförstörd efter dig, så att nästkommande spelare slipper bli besviken och inte behöver fixa gräsmattans slitage efter dig. Ingen vill spela på en golfbana som ser ut som en krigszon, att städa efter sig borde vara en utav de viktigaste anvisningarna som medföljer när man påbörjar sitt nya golfmedlemskap.

3. Klä dig propert

När du ska skaffa ett medlemskap hos en bra golflubb är också viktigt att klä sig formellt och propert när du ger dig ut på en golfrunda. Det finns mycket fina shorts, byxor, kjolar, T-shirt med mera att välja mellan. Genom att alla följer klädkoden blir atmosfären trevlig och exklusiv. Tänk på hur du klär dig när du besöker golfbanor stockholm eller andra orter.

4. Stäng av mobilen

Koncentrationen är maximal och sedan hör du det där störande ljudet av ringsignalen från en mobiltelefon när du precis är på väg att träffa golfbollen? Koncentrationen blir då som bortblåst och bollen far åt helt fel riktning och du får leta i evigheter innan du finner platsen där bollen landade. Det blir lättare om du sätter mobilen på ljudlöst. Detta är något du bör veta när du lär dig att spela golf.

5. Var inte långsammast på golfbanan

Golf är ingen sport där du ska stressa dig fram genom en runda. Att en runda kan ta flera timmar är inget annat än normalt. Men försök att inte vara en sköldpadda, ta hänsyn till de andra golfspelarna så att de inte behöver spendera halva sin golfrunda för att vänta på dig.

6. Respektera andras tid
Har du bokat tid att spela golf med en vän och du vet att hon/han är jätteexalterad för att spela på de bästa golfbanor stockholm. Ring inte och avboka i sista sekund det är viktigt att inte svika sina nära vänner och prioritera därför tiden på golfbanan som är avsatt för din vän.

7. Låt inte din golfbil vara i vägen för andra
Golfbilar har blivit nästan helt ovärderliga. Att transportera golfväskor och andra nödvändigheter kan vara slitsamt och därför är det alltid skönt att kunna använda golfbilen när det är möjligt. Tänk dock på att inte vara i vägen för andra och var försiktig när du kör så du inte kör på någon eller förstör golfbanan.

8. Hjälp andra

Om du kan bidra till att någon annans golfupplevelse blir bättre, varför inte göra det då? Det mest uppenbara är väl att hjälpa till att leta efter försvunna bollar eller ge tips på hur personen kan svinga för att lyckas ännu bättre. Regeln är att om du finns där för andra så finns andra där för dig.

9. Var en vän

Att respektera andra spelare är a och o. Om du ska skaffa ett medlemskap i en bra klubb vill du inte att det är en klubb där banan är överbefolkad. Försök att inte stå i vägen för andra spelare och spring inte fram och prata med dem när de just är på väg att svinga.

10. Lär dig de små sakerna
Det finns hur mycket som helst att förstå för att bli en bra golfspelare. En lista på tio punkter är knappast tillräckligt mycket för att lära ut all golfetikett. Men det är en början och när du väl är ute och spelar kommer du snabbt lära dig nya saker.

Ta nu med dig dessa tio punkter när det är dags för dig att ge dig ut på din nästa golfrunda. Var en spelare som respekterar golfen och de andra som spelar den. Både du och de andra kommer få en bättre golfrunda om ni håller er till sunt förnuft och en gnutta hyfs. Så fort du undrar hur du ska bete dig när du är alldeles röd av ilska efter att golfbollen landat hundratals meter från vart du hade planerat, läs första punkten och andas.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *